Home>Handleiding>2 Onze diensten

Onze diensten

Onze hoofddiensten

Dierenoppas aan huis

Synoniemen: vakantieoppas, huisdierenoppas, kattenoppas, hondenoppas, petsitting

Betekenis: het huis van de klant bezoeken om ter plekke de dieren te verzorgen

Doelgroep: alle gezinnen, senioren, expats, mensen met een ziekenhuisopname

Deze dienst wordt voornamelijk gekozen door klanten die op vakantie gaan. Dit kan gaan van een daguitstap van 1 dag tot een rondreis van enkele weken (of zelfs maanden). Klanten verwachten dat we 1 of meerdere huisbezoeken afleggen om de dieren binnenshuis te verzorgen. Ook worden we regelmatig gevraagd om de dieren aan huis te verzorgen tijdens een ziekenhuisopname van het baasje of bv een trouwfeest.

Soorten:

Huisbezoek 30 minuten

Huisbezoek 45 minuten

Huisbezoek 2 uur

Huisbezoek halve dag (4 uren)

Huisbezoek hele dag (8 uur)

Dogwalking

Synoniemen: wandelingen, hondenuitlaat, dogwalks

Betekenis: wandelen met de hond(en) van de klant in de nabijheid van de woning

Doelgroep: werkende mensen, senioren, mensen die slecht te been zijn

Deze dienst wordt vooral geboekt door mensen die zelf uit werken gaan en geen tijd hebben om ’s middags naar huis te gaan om de hond uit te laten. Ook voor mensen met een nieuwe pup in huis is dit een interessante optie omdat pups regelmatig hun behoefte moeten kunnen doen. Ook oudere mensen die niet goed te been zijn maken gebruik van onze diensten.

We bezoeken het huis van de klant, nemen de hond mee voor een wandeling in de omgeving van de klant, en zetten na de wandeling de hond thuis weer af met een vers bakje drinkwater en een snoepje.

Soorten:

Wandeling 15 minuten (plasjestijd!)

Wandeling 30 minuten

Wandeling 45 minuten

Nachtoppas

Synoniemen: overnachting, nachtverblijf

Betekenis: de nacht doorbrengen in de woning van de klant

Doelgroep: iedereen

Deze dienst wordt vnl. aangevraagd door mensen die kort van huis weg moeten door bv een trouwfeest, een korte ziekenhuisopname. Meestal betreft het tussen de 1 – 7 nachten. Langere periodes worden niet vaak aangevraagd.

! TIP: deze dienst kan niet online geboekt worden, omdat niet elke oppasser deze dienst wil aanbieden, en is dus enkel op aanvraag. Bij een aanvraag voor nachtoppas informeren we eerst bij de oppasser van de betreffende postcode, en gaan zo door tot we mogelijk een oppasser vinden die beschikbaar is.

Een nachtoppas betreft meestal een huisbezoek van +/- 23u00 tot 7u00. Oppasser en klant bespreken onderling de voorwaarden.

Gecombineerde diensten

Klanten kunnen ook een combinatie van diensten boeken. Heeft je klant bijvoorbeeld een huisbezoek 30 min. + wandeling 30 min. geboekt, dan verwacht deze dat je in totaal 1 uur ter plaatse bent.

Soorten:

Huisbezoek 30 minuten + aansluitend wandeling 15 min

Huisbezoek 30 minuten + aansluitend wandeling 30 min

Huisbezoek 45 minuten + aansluitend wandeling 45 min

Onze extra diensten

Dagelijks verslag

Wenst de klant dagelijks een uitgebreid verslag met foto’s via SMS of via email? Dan kan de klant deze optie aanvinken.

Deze extra dienst werd in 2021 gratis gemaakt voor de klant, omdat de meeste oppassers sowieso dagelijks een verslagje naar de klant sturen.

Sleutel op de deur

 

Wenst de klant dat wij, buiten de dieren, ook de woning verzorgen? Dan kan de klant als extra optie ‘sleutel op de deur’ aanvinken. Inbegrepen in deze dienst zijn bijvoorbeeld: dagelijks legen van de brievenbus, verzorgen en wateren van planten, buiten plaatsen van vuilnis voor ophaling, een dagelijkse stofzuigbeurt in de ruimtes waar de dieren verblijven. Oppasser en klant overleggen samen welke taakjes nodig zijn.

Toedienen medicatie

 

Heeft het dier medicatie nodig? Wij dienen volgende medicatie toe: tabletten, zalf, siroop en injecties.

Vachtverzorging

 

Heeft het dier een bepaalde vachtverzorging nodig? Wij voorzien het dier van een goede borstelbeurt.

Onze prijzen

Belangrijk: elke klant heeft zijn eigen oppasprijs omdat de prijs is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

1: de hoofddienst, bv. een huisbezoek of een wandeling.

2: supplementen,

Aantal kleine dieren en aantal grote dieren

Groot dier = kat, hond, paard of elke dier dat individuele verzorging en aandacht nodig heeft

Klein dier = een dier dat weinig individuele verzorging en aandacht nodig heeft en meestal in groep leeft zoals bv vissen, kippen, konijnen,…

3: postcode. Het systeem berekent hoe ver de oppasser van de klant woont, en afhankelijk van die afstand, rekent het systeem automatisch een bedrag bij elke bezoek of wandeling bij.

4: extra diensten. eventuele extra diensten die de klant aanvinkt

TIP: prijssimulator op Cat-Alicious

Wij zijn actief in bijna heel Vlaanderen en Brussel. Omdat elke postcode een andere prijs heeft, raden we iedereen aan om de prijssimulator op de website te gebruiken voor een juiste prijsberekening. Als een klant een bepaalde prijsaanvraag heeft, hoef je je zelf niet bezig te houden met prijzen te maken of offertes te versturen. Je kan HQ steeds een mailtje sturen met de details of de klant doorverwijzen naar het kantoor. Dan zorgen wij dat je klant een correcte prijsofferte krijgt.